Quantcast
Channel: افشای صنعت سینما و هالیوود - جنبش سایبری 313 l ظهور , آخرالزمان , مهدویت , جنگ نرم , امام زمان (عج)
Viewing all articles
Browse latest Browse all 364

والت دیزنی؛از خلق میکی‌موس تا حمایت از همجنس‌بازان +تصاویر

$
0
0
(بسم الله الرحمن الرحیم)

این گزارش در ادامه سه گزارش کمپانی‌های ‌«برادران وارنر»  (تاجر تخم‌مرغ وارث کمپانی فیلمسازی چهار برادر یهودی)، «مترو گلدن مایر» (از شعار هنر برای هنر تا سرمایه‌گذاری در کارخانه اسلحه سازی) و دریم‌ ورکس (توصیه پرز در کمپانی دریم ورکس به تاثیر بر مخاطب کودک)، به بررسی تاریخچه 90 ساله کمپانی «والت دیزنی»، یکی از قدیمی‌ترین استودیوهای فیلمسازی هالیوود بپردازیم:

 

*مروری بر تاریخچه 90 ساله «والت دیزنی»، از شکست‌های پیاپی تا خلق شخصیت‌های موفقی چون «میکی‌موس» و «سفید برفی»

کمپانی «والت دیزنی» یک استودیوی چند منظوره است که در ایالت کالیفرنیا قرار دارد.

این کمپانی 16 اکتبر سال 1923 توسط «والت» و «روی» دیزنی با نام استودیوی کارتون برادران دیزنی افتتاح شد و پیش از آنکه در عرصه تولید محصولات سینمایی و تلویزیونی وارد عمل شود به سلطان انیمیشن سازی هالیوود تبدیل شد.

 

والت و روی دیزنی

استودیوی کارتون  برادران دیزنی، سال 1986 نام خود را به استودیوی فیلمسازی والت دیزنی تغییر داد و عملکرد خود را در حوزه‌های تئاتر، رادیو، موسیقی، نشر و همچنین رسانه‌های آنلاین گسترش داد.

_والت دیزنی در عصر سینمای صامت (1923الی 1928)

«والت دیزنی» سال 1922 با بودجه‌ای بالغ بر 15 هزار دلار اقدام به ساخت استودیویی با نام «لاف-اُ-گرام» کرد که در واقع ایده ساخت 6 کارتون افسانه‌ای مشهور کمپانی انیمیشن سازی والت دیزنی و همچنین انیمیشن معروف «میکی موس» در این استودیو شکل گرفت.

 

والت دیزنی پیش از تاسیس کمپانی والت دیزنی

این استودیو تنها یک سال بعد به طور کامل  ورشکسته شد و  اوایل سال 1923 میلادی «والت» که در آن زمان در شهر کانزاس ایالت میسوری آمریکا زندگی می‌کرد فیلمی کوتاهی با نام «سرزمین عجایب آلیس» ساخت که تلفیقی از فیلم و انیمیشن بود و «ویرجینیا دیویس»، بازیگر خردسال هالیوود، در آن ایفای نقش‌ می‌کرد ولی این فیلم نیز در گیشه با شکست روبرو شد.

 

ویرجینیا، بازیگر خردسال «سرزمین عجایب آلیس»

 

«والت» برای پیوستن به برادر خود «روی» به هالیوود مهاجرت کرد و

در آنجا کمپانی توزیع فیلم «مارگارت جی. وینکلر» برای توزیع و پخش مجموعه فیلم‌های «کمدی‌های آلیس»، با «برادران دیزنی» قراردادی بست که براساس آن هر حلقه فیلم هزار و 500 دلار فروخته می‌شد.

 

کمدی‌های آلیس

 این قرارداد و سود حاصل از آن مبنای شکل گیری استودیوی کارتون «برادران دیزنی» در 16 اکتبر سال 1923 میلادی شد.

این استودیو ژانویه سال 1926 به «استودیوی برادران دیزنی» تغییر نام داد، تمامی حقوق «کمدی‌های آلیس» به کمپانی  «مارگارت جی. وینکلر» واگذار شد و برادران دیزنی پس از آن تمامی کارتون‌های خود را با محوریت شخصیت «اوسوالد؛ خرگوش خوش‌شانس» ساختند و استودیوی توزیع و پخش  «مارگارت جی. وینکلر» نیز از طریق کمپانی فیلمسازی «یونیورسال» وظیفه توزیع آن‌ها را به عهده گرفت.

در این میان حق کپی رایت تمامی این کارتون‌ها برای کمپانی «وینکلر» بود به همین خاطر تنها چند صد دلار سود عاید برادران دیزنی می‌شد به همین خاطر استودیوی برادران دیزنی پس ساخت تنها  26 انیمیشن، فوریه سال 1928 میلادی قرارداد خود با کمپانی «وینکلر» را فسخ کرد.

 

_خلق شخصیت «میکی موس»

سال 1928 میلادی پس از آنکه «برادران دیزنی» توانستند شکست حاصل از بدشانسی انیمیشن «اوسوالد خرگوش خوش‌شانس» را در گیشه کمی جبران کنند، در سفری که با قطار به کالیفرنیا داشتند به فکر ساخت یک شخصیت موش انیمیشنی به نام «مورتیمر» افتادند که در همان قطار طرح‌های ابتدایی مربوط به آن ترسیم شد.

 

طرح‌های اولیه مورتیمر، طرح اولیه شخصیت میکی موس

این موش بعدها ظاهرش دستخوش تغییراتی شد و نام آن به «میکی موس» تغییر یافت که چندین انیمیشن با محوریت شخصیت او در کمپانی «والت دیزنی» ساخته شد.

 

 

«آب ایورکس»، انیماتور مشهور هالیوود، طرح اولیه مربوط به «میکی موس» را برای کمپانی «والت دیزنی» کشید.

 

_ساخت اولین انیمیشن صدادار با محوریت شخصیت «میکی موس»

استودیوی فیلمسازی «والت دیزنی» 18 نوامبر سال 1928 اولین انیمیشن صدا دار خود با محوریت شخصیت‌ «میکی موس» و با نام «ویلی قایق بخار» را ساخت که با استقبال بسیار خوبی روبرو شد. 

به دنبال موفقیت این انیمیشن، «دیزنی» دست به تولید انیمیشن‌های زیاد دیگری براساس شخصیت «میکی‌موس» در کنار دیگر شخصیت‌ها کارتونی زد و کمی بعد مجموعه انیمیشن‌های «سمفونی‌های احمقانه» را ساخت و برای پخش آن در آگوست سال 1929 با کمپانی فیلمسازی «کلمبیا» قرداد بست.

 

انیمیشن سمفونی‌های احمقانه

30 دسامبر همان سال روزنامه «نیویورک میرور» با اجازه کمپانی «والت دیزنی» اقدام به انتشار اولین کمیک استریپ «میکی موس» کرد.

در این سال «والت» و همسرش 6 هزار سهم از مجموعه سهام کمپانی «والت دیزنی» (60 درصد) و «روی» 40 درصد از سهام کمپانی «والت دیزنی» را تحت مالکیت خود داشتند. 

 

_ ساخت اولین انیمیشن‌ رنگی والت دیزنی و کسب سه جایزه اسکار

 

اوایل سال 1932 میلادی، کمپانی «والت دیزنی» اقدام به ساخت اولین انیمیشن رنگی خود با نام «گل‌ها و درختان» کرد.

انیمیشن 8 دقیقه‌ای «گل‌ها و درختان» داستان درخت شروری است که از حسادت عشق دو درخت دیگر جنگل را به آتش می‌کشد.

این انیمیشن نه تنها در گیشه با استقبال خوبی روبرو شد بلکه برنده سه جایزه اسکار نیز شد.

 

والت دیزنی و جوایز اسکار

 

_«سفید برفی و هفت کوتوله»، اولین انیمیشن سینمایی «والت دیزنی»

کمپانی «والت دیزنی» در پس موفقیت‌های که در عرصه تولید انیمیشن‌های رنگی به دست آورد، اواسط سال 1934 میلادی اقدام به ساخت اولین انیمیشن سینمایی خود با نام «سفید برفی و هفت کوتوله» کرد که ساخت آن سه سال به طول انجامید.

 

 

انیمیشن «سفید برفی» دسامبر سال 1937 میلادی برای اولین بار اکران شد و تا سال 1939 میلادی همچنان پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینما باقی ماند. این فیلم در همان ابتدا بیش از 8 میلیون دلار آن زمان فروش کرد.

«برادران دیزنی» از سود سرشار این انیمیشن دست به ساخت استودیویی جدید، چند منظوره و 51 هکتاری در کالیفرنیا زدند که پایان سال 1939 میلادی به طور رسمی افتتاح شد و تا امروز همچنان به کار خود ادامه داده است.

 

_شروع جنگ جهانی دوم و ساخت انیمیشن‌های جنگی در والت دیزنی

استودیوی والت دیزنی همچنان به ساخت انیمیشن‌های موفقی چون «پینوکیو»، «دامبو» و «بامبی» ادامه داد تا آنکه جنگ جهانی اول شروع شد و فروش و سود حاصل از فروش این کمپانی در گیشه به شدت کاهش یافت.

 

کارتون «پینوکیو»

پس از حمله ارتش ژاپن به بندر «پرل هاربر» واقع در مجمع‌الجزایر هاوایی در ایالت متحده آمریکا در سال 1941 میلادی، بسیاری از انیمیشن‌های «والت دیزنی» نیز حال و هوای جنگ به خود گرفت.

دولت کانادا و ایالات متحده آمریکا رسما به استودیوی «والت دیزنی» ابلاغ کردند که عمده فعالیت خود را به ساخت فیلم‌های تبلیغی و آموزشی اختصاص دهد.

از آغاز سال 1942 این کمپانی 90 درصد از کارکنان خود که شامل 550 نفر می‌شدند را بر ساخت فیلم‌های مربوط به جنگ متمرکز کرد.

در این دوره فیلم‌هایی چون «پیروزی بوسیله قدرت هوایی» و «آموزش کوتاه برای مرگ» ساخته شد که هر دو با هدف ترغیب مشارکت عمومی در جنگ ساخته شدند.

 

انیمیشین آموزش کوتاه برای مرگ

پیروزی از طریق قدرت هوایی

_پایان چنگ جهانی دوم، رکودی چند ساله و تولدی دوباره با انیمیشن «سیندرلا»

در پی اتمام جنگ جهانی دوم «والت دیزنی» با تعداد کمی از کارمندان خود به صورت محدود به کار خود ادامه داد و فیلم‌هایی که در این دوران تولید شد اغلب فیلم‌ها و انیمیشن‌های کوتاه و نه چندان موفق بودند که از جمله آنها می‌توان به «زمان ملودی» و «سه تفنگدار» اشاره کرد، البته «والت دیزنی» به طور همزمان دست به تولید فیلم‌های اکشن و همچنین مستند نیز زد.

این کمپانی سال 1950 انیمیشن سینمایی «سیندرلا» را ساخت که هنوز پس از گذشته بیش از نیم‌قرن از آن زمان همچنان در بازار فیلم موفق است.

 

 

موفقیت «سیندرلا» در گیشه آغازی شد برای تولید موفقیت‌آمیز فیلم‌های دیگری چون «آلیس در سرزمین عجایب»، «پیتر پن»، «رابین هوود»، «20 هزار فرسنگ زیر دریا»، «زیبای خفته» و «جزیره گنج».

 

والت دیزنی در حال طراحی انیمیشن «آلیس در سرزمین عجایب»

 

در این دوران موفقیت‌های والت دیزنی به اوج خود رسید تا آنجا که تولیدات او به 5 تا 6 فیلم و انیمیشن سینمایی در سال رسید.

 

_افتتاح اولین شبکه تلویزیونی با همکاری کارخانه نوشابه سازی «کوکا کولا»

دسامبر سال 1950 کمپانی «والت دیزنی» با همکاری کارخانه نوشابه سازی «کوکا کولا» اقدام به تأسیس اولین شبکه تلویزیونی خود با نام «ان‌بی‌سی» کرد.

 

از اکتبر سال 1954 میلادی این شبکه تلویزیونی به طور مرتب سریال‌های تلویزیونی «والت دیزنی»  را در قالب یک برنامه تلویزیونی با نام «دیزنی لند» پخش می‌کرد.

چند سال بعد «والت دیزنی» تعداد تولیدات تلویزیونی خود را به طرز چشمگیری افزایش داد و چندین چند شبکه کابلی راه‌اندازی کرد.

_افتتاح اولین «دیزنی لند» در سال 1955 میلادی

«برادران دیزنی» همواره در رویای ساخت مکانی چون پارک‌های موضوعی امروز برای سرگرمی والدین و کودکانشان بودند که سرانجام 18 جولای سال 1955 این رویا به حقیقت پیوست و برادران دیزنی اولین سرزمین سرگرمی «دیزنی» را طی مراسمی باشکوه که به صورت زنده از تلویزیون پخش می‌شد، افتتاح کردند.   پارک موضوعی «دیزنی» سال 1959 با افزودن اولین سیستم مونوریل آمریکا به امکانات خود توانست بیشترین تبلیغ را در داخل و خارج از آمریکا برای خود کند.

25 آوریل سال 1962 نیز «محمد رضا شاه» به همراه «فرح پهلوی» در دیداری دوستانه با «والت دیزنی»، از پارک موضوعی «دیزنی» در کالیفرنیا دیدن می‌کنند.

 

محمدرضا شاه و فرح در کنار والت دیزنی و همسرش در دیزنی لند کالیفرنیا

نوامبر سال 1965 استودیوی «والت دیزنی»، «دنیای دیزنی» را در خارج از فلوریدا افتتاح کرد که شامل چندین پارک موضوعی، هتل و یک ماکت بزرگ از دنیای دیزنی می‌شد.

_مرگ برادران دیزنی طی تنها 5 سال

«والت دیزنی» که یک سیگاری حرفه‌ای بود سرانجام 15 دسامبر سال 1966 در سن 66 سالگی بر عوارض سرطان ریه در کالیفرنیا درگذشت و «روی»، ریاست کمپانی «والت دیزنی» را به عهده گرفت.

اولین کاری که «روی» در دوران ریاست خود انجام داد این بود که به یاد برادرش نام «دنیای دیزنی» را به «دنیای والت دیزنی» تغییر داد.

 

تندیس والت دیزنی

در سال 1967 یک سال پس از مرگ «والت»، فیلم انیمیشنی «کتاب جنگل» و فیلم موزیکال «خوشبخت‌ترین میلیونر» که او پیش از مرگ به صورت فعال بر آنها نظارت داشت، از کمپانی «والت دیزنی» پخش شد و با استقبال خوبی برخوردار شد.

 

انیمیشن کتاب جنگل

در اواخر دهه 60 نیز بیش از همه فیلم‌هایی در ژانر کمدی چون فیلم‌های «The Love Bug » و «کامپیوتری که کفش‌های تنیس پوشیده است» با اولین بازی «کرت راسل» از این کمپانی اکران شد.

یکم اکتبر سال 1971 درهای «دنیای والت دیزنی» روی عموم مردم گشوده شد ولی تنها چند دو ماه بعد، 20 دسامبر سال 1971، «روی» نیز بر اثر سکته قلبی درگذشت.

 

روی دیزنی تنها چند ماه پیش از فوت

 پس از مرگ «روی» کنترل کمپانی به دست «دان تاتوم»، «کارد واکر» و «ران میلر» (فرزند خوانده والت)، که هر سه تحت نظر «والت» و «روی» تعلیم دیده بودند، افتاد.

 

ران میلر، فزرند خوانده والت دیزنی

_مدیریت جدید والت دیزنی و اکران فیلم‌های خانوادگی

با شروع دهه 70، مرگ «روی»، دومین برادر دیزنی، بیش از همه ساخت و اکران فیلم‌های «خانوادگی» چون «فرار به کوه جادو» و «جمعه عجیب» رواج یافت ولی موفقیت چندانی در گیشه به دست نیاوردند ولی فیلم‌هایی چون «رابین هوود»، «ناجیان» و «روباه و سگ» توانستند این شکست‌ها را جبران کنند. 

 

فیلم «فرار به کوه جادو»

«ران میلر» که ریاست کمپانی «والت دیزنی» را به عهده داشت به فکر افتاد تا برای سود هرچه بیشتر کمپانی دست به تولید محصولات مورد علاقه رنج سنی نوجوانان بزند که طرفداران پر و پا قرص سینما بودند.

 

تندیس روی دیزنی

 

از آن پس کمپانی وارد فاز جدیدی شد و دست به تولید فیلم‌های علمی تخیلی چون فیلم 20 میلیون دلاری «سیاه چاله» زد ولی همزمان با این فیلم، فیلم «جنگ ستارگان» متولد شد که باعث شد تا فیلم «سیاه چاله» آنگونه که باید در گیشه دیده نشود.

کمپانی والت دیزنی در دهه 80 یک شبکه خانگی محصولات خود را راه‌اندازی کرد تا بتواند از سود حاصل از آن فیلم‌هایی با هزینه‌های عظیم‌تر بسازد.

 

_افتتاح اولین پارک موضوعی والت دیزنی خارج از آمریکا و مشکلات مالی کمپانی

آوریل سال 1983 میلادی نیز کمپانی «والت دیزنی»، اولین پارک موضوعی خود در خارج ایالات متحده آمریکا را در توکیو، ژاپن افتتاح کرد.

 

علی‌رغم موفقیت پارک‌های موضوعی جدید والت دیزنی و شبکه‌های کابلی‌اش این کمپانی همچنان به لحاظ اقتصادی به شدت ضربه پذیر بود و در این دوره توانایی رقابت پایا پای با دیگر استودیوهای هالیوود را از دست داده بود.

در این دوره 70 درصد از درآمد کمپانی «والت دیزنی» توسط «پارک‌های موضوعی» تأمین می‌شد.

 

_فروش بخشی از سهام «والت دیزنی» به میلیاردر آمریکایی

در اواخر دهه 80 ، «سید باس»، میلیارد آمریکایی،  حدود 19 درصد از سهام کمپانی والت دیزنی را  خریداری کرد و پس از آن هیأت مدیره کمپانی «مایکل آیزنر» از کمپانی «پارامونت» را به عنوان مدیر عامل و «فرانک ولز» از کمپانی «برادران وارنر» را به عنوان رئیس کمپانی «والت دیزنی» برگزیدند.

 

سید باس و همسرش

«آیزنر» شبکه‌های کابلی والت دیزنی و همچنین بازار شبکه محصولات خانگی این کمپانی را توسعه داد تا علاوه برکسب سود بیشتر تبلیغی برای والت دیزنی باشد که البته سود سرشاری را نصیب این کمپانی کرد.

کمی پس از آن کمپانی به ساخت انیمیشن‌های تلویزیونی پرهزینه‌ای چون «ماجراهای خرس گومی» و «داستان‌های داک» روی آورد و بدین ترتیب  محصولات این کمپانی از سال 1988 همواره در صدر جدول فروش گیشه قرا گرفتند و هر ساله حداقل 20 درصد از سود گیشه را به خود اختصاص داد.

انیمیشن «ماجراهای خرس گومی»

 

_دهه 90 دهه بدشانسی والت دیزنی؛ از شکست‌های پیاپی و اخراج 400 کارمند تا کشته شدن رئیس کمپانی در یک سانحه هوایی

دهه 90 با رکود شروع شد آنچنان‌که این کمپانی تولید 25 فیلم طی سال 1992 را در دستور کار خود قرار داد ولی با کاهش 23 درصدی درآمد روبرو شد که بسیار ناامید کننده بود و مجبور به اخراج 400 نفر از کارمندان خود شد.

البته در این میان محصولات موفقی چون «زشت و زیبا» نیز تولید شد.

 

انیمیشن زشت و زیبا

این انیمیشن توانست در آن سال در عین فروش بسیار خوب در گیشه، برنده دو جایزه اسکار نیز شود. 

بدشانسی‌های «والت دیزنی» به همین جا ختم نشد و در سال 1994 «فرانک ولز»، رئیس کمپانی در یک سانحه هوایی کشته شد.

 

_استعفاء «جفری کاتزنبرگ» و انتخاب رئیس جدید کمپانی والت دیزنی

«جفری کاتنبرگ» که در آنزمان نائب رئیس کمپانی «والت دیزنی» بود زمانی‌که متوجه شد که «آیزنر»، مدیرعامل کمپانی، قصد ندارد او را جایگزین «ولز» کند، استعفاء داد و کمپانی فیلمسازی دریم ورکس را با همکاری «استیون اسپلبرگ» و «دیوید گفن» راه‌اندازی کرد.

 

جفری کاتزنبرگ

همزمان «آیزنر»، یکی از دوستان خود به نام «مایکل اُویتز»، یکی از مؤسسان آژانس هنرمندان خلاق، را به ریاست کمپانی منصوب کرد ولی او نیز در پی برخی اختلافات با «اُتیز» تنها 14 ماه بعد استعفاء داد.

مایکل اُتیز

_از پیوستن «استیو جابز» به هیأت مدیره «والت دیزنی» تا مرگ آخرین بازمانده خانواده «دیزنی»

«آیزنر» طی سال‌های بعد چند بار در سمت خود ابقاء شد ولی سرانجام 13 مارس سال 2005 هیأت مدیره «رابرت ایگر» را به عنوان مدیرعامل جدید «والت دیزنی» انتخاب کرد.

 

رابرت ایگر

در زمان مدیریت «رابرت ایگر»، «روی ای. دیزنی»، پسر برادر «والت دیزنی» به عنوان مشاور به کمپانی پیوست، دیزنی لند جدیدی در هنگ‌کنگ افتتاح شد، اولین انیمیشن سه بعدی با نام «جوجه کوچولو» در این کمپانی ساخته و اکران شد، «باب وینستین» و «هاروی وینستین» از هیأت مدیره کمپانی جدا شده و استودیوی فیلمسازی خود را تأسیس کردند و استودیوی «دیزنی تون» استرالیا پس از 17 سال تعطیل شد.

در اواسط سال 2006 «استیو جابز»، مؤسس کمپانی مشهور «اپل» و یکی از اعضاء هیأت مدیره کمپانی «پارامونت»، با خرید 7 درصد از سهام کمپانی «والت دیزنی» به بزرگترین سهام‌دار حقیقی این کمپانی تبدیل شد و به عضویت هیأت مدیره این کمپانی درآمد. 

 

استیو جابز

16 دسامبر 2009 «روی ای.دیزنی» بر اثر ابتلا به سرطان معده درگذشت، او در آن زمان 1 درصد از کل سهام کمپانی «والت دیزنی» معادل 16 میلیون سهم را در اختیار داشت. او در واقع آخرین نفر از خانواده «دیزنی» بود که در این کمپانی کار می‌کرد.

 

_کمپانی والت دیزنی در پنج سال اخیر

31 دسامبر 2009 کمپانی «والت دیزنی» در ازای پرداخت 4 میلیارد و 24 میلیون دلار توانست کلیه سهام کمپانی «مارول اینترتیمنت» را از آن خود کند. البته «والت دیزنی» اعلام کرد که مالکیت‌اش باعث هیچ‌گونه تغییر در شخصیت‌های «مارول» نخواهد شد.

سال 2010 همزمان با اکران انیمیشن «گیسو کمند»، کمپانی «والت دیزنی» اعلام که از این پس دیگر به ساخت محصولات شاهزاده‌ای و موزیکال ادامه نخواهد داد، چون عصر این‌گونه فیلم‌ها به پایان رسیده ... مگر آنکه کسی با ایده جدیدی به سراغ این ژانر بیاید، البته پس از آن خبرهایی مبنی بر شایعه بودن این مطالب منتشر شد.

 

انیمیشن «گیسو کمند»

کمپانی «والت دیزنی» هم‌اکنون در حال ساخت یک دیزنی لند جدید به ارزش 4 میلیارد و 400 میلیون دلار در شانگهای چین است و به گفته «باب ایگر»، مدیرعامل کنونی والت دیزنی، این کمپانی به یودی در فکر خرید کمپانی‌ها جدید و انجام تجارت‌های بزرگی است که بتواند در آینده‌ای نزدیک شخصیت‌های بزرگ و داستان جذاب جدیدی را خلق کند و از این طریق به سودی سرشار دست یابد.

«والت دیزنی» 4 دسامبر سال 2012 میلادی اعلام کرد، استودیوی «لوکاس فیلم» را به قیمت 4 میلیارد و 50 میلیون دلار خریداری کرد و بدین ترتیب امتیاز مربوط به ساخت و پخش فیلم‌ «جنگ ستارگان» را به دست آورد و قرار است قسمت جدید این فیلم را سال 2015 اکران کند.

این کمپانی همچنین 29 می سال 2013 اعلام کرد که تا سال 2018 ، هشت انیمیشن سینمایی جدید که هنوز نامی برای آنها انتخاب نشده است را به نمایش درخواهد آورد.

کمپانی «والت دیزنی» که در حال توسعه بازار محصولات خود در کشورهای آسیایی است، هم‌اکنون در سنگاپور، جاکارتا، کوآلالامپور و ... شعبه دارد.

*زندگی‌نامه «والت دیزنی»:

«والت دیزنی»، مؤسس کمپانی فیلمسازی والت دیزنی، 5 دسامبر سال 1901 میلادی در خانواده‌ای مسیحی در شیکاگو متولد شد. پدرش یک کانادایی_ایرلندی بود و مادرش از نژادی انگلیسی_آلمانی بود.

 

پدر و مادر والت و روی دیزنی

 

نام فامیلی آنها برگرفته از روستایی به نام «نورتون دیزنی» واقع در جنوب شهر «لینکلن»، مرکز شهرستان «لینکلن‌شایر» انگلستان است.

سال 1878، «الیاس»، پدرس والت از کانادا به منظور جستجوی طلا به ایالات متحده آمریکا مهاجرت می‌کند ولی در نهایت به شغل مزرعه داری در حومه شهر کانزاس مشغول شد و در آنجا نیز ازدواج کرد ولی پس از مدتی به شیکاگو مهاجرت کردند و «والت» اولین فرزندشان یک سال بعد متولد شد.

 

والت دیزنی

 

«والت» از همان کودکی علاقه خاصی به نقاشی داشت ولی از آنجایی که وضع مالی خانوادگی‌اشان اصلا خوب نبود یکی از همسایه‌های آنها که دکتر بازنشسته‌ای به نام «دکتر شروود» از او حمایت مالی کرد تا بتواند به کلاس نقاشی برود.

 

والت دیزنی در نوجوانی

او چند سال بعد در مدرسه با شخصی به نام «والتر پی‌فیفر» آشنا شد که در خانواده‌ای هنرمند بزرگ شده بود، آشنایی او با «پی‌فیفر»، نقطه آغاز آشنایی «والت» با دنیای تئاتر و سینما شد.

 او سال 1917 وارد مؤسسه هنر شیکاگو شد و در آنجا برای روزنامه این مؤسسه کاریکاتور می‌کشید که اکثر سوژه‌های او درباره جنگ جهانی اول بود، او حتی برای پیوستن به ارتش داوطلب شد ولی به دلیل آنکه هنوز زیر 19 سال داشت، پذیرفته نشد.

پس از آنکه در ارتش پذیرفته نشد، با دوستش تصمیم گرفتند که به سازمان صلیب سرخ بپیوندند و برای یک سال نیز به عنوان راننده آمبولانس به فرانسه فرستاده شد ولی 11 نوامبر 1918 قطعنامه جنگ امضاء شد و او بار دیگر به آمریکا بازگشت.

 

والت دیزنی به عنوان راننده آمبولانس

او سال 1919 به امید دنبال کردن آرزوهایش در دنیا هنر به شهر کانزاس رفت و سرانجام در انتخابش میان بازیگری و یا کشیدن کاریکاتور برای روزنامه، دومی را انتخاب کرد و از آن پس مشغول کشیدن کاریکاتورهای سیاسی و کمیک استریپ شد ولی زمانی‌که هیچ‌کس حاضر به استخدام او نشد در یک بانک محلی مشغول به کار شد ولی پس از مدتی یکی از همکاران او در بانک به او پیشنهاد کار در استودیوی هنر «پسمن_روبین» را داد و او در آنجا کارش طراحی تبلیغات برای روزنامه‌ها، مجلات و سالن‌ها نمایش شد.

«والت» در استودیوی «پسمن» با «آب ایورکس»، انیماتوری که بعدها بسیاری از شخصیت‌های مشهور کارتونی از جمله «میکی موس» را خلق کرد، آشنا شد.این دو تصمیم گرفتند که کمپانی تبلیغاتی خود را تأسیس کنند.

 

آشنایی والت دیزنی و ایورکس

 

ژانویه 1920 «والت» و «ایورکس» با همکار یکدیگر یک کمپانی به نام «هنرمندان تجاری ایورکس_دیزنی» را راه‌اندازی کردند ولی این کمپانی مدت کوتاهی بعد ورشکسته و منحل شد.

«والت» در این میان به انیمیشن علاقمند شد و تصمیم گرفت که انیماتور شود. او از یکی از دوستانش دوربینی قرض گرفت و در خانه مشغول کار با آن شد و کمی بعد نیز تصمیم گرفت که استودیوی انیمیشن خود را راه‌اندازی کند.

 

والت دیزنی

 

*لحظات جنجالی در والت دیزنی؛ از اخراج زنی مسلمان تا استخدام یک جانی و حمایت از هم‌جنس‌بازان

 

_ زن مسلمانی که به خاطر حجاب از والت دیزنی اخراج شد

زنی مسلمان به نام «ایمانه بودلال»، سال 2010 تنها به خاطر اصرار بر داشتن حجاب اسلامی از پارک موضوعی «والت دیزنی» در کالیفرنیا اخراج می‌شود.

 

 

او سال گذشته در دادگاهی در کالیفرنیا علیه این کمپانی شکایت می‌کند.

«بودلال» در این دادگاه می‌گوید: زمانی‌که بر حجابم اصرار ورزیدم به من گفته شد که تو و هم نژادی‌هایت تروریست هستید و آموزش ساخت بمب می‌بینید.

وی می‌افزاید: مدعی‌اند که «دیزنی لند» شادترین مکان دنیاست، در حالی‌که در همین مکان به آسانی به حقوق انسانی من تجاوز شده است.

 

_استخدام یک جانی  متهم به آزار جنسی کودکان برای کارگردانی فیلم «پودر»

 

کمپانی «والت دیزنی» اواسط دهه 90 تصمیم به ساخت فیلم سینمایی «پودر» گرفت و بدین منظور «ویکتور سالوا» را به عنوان کارگردان استخدام کرد که در آن زمان جنجال زیادی به  پا کرد.

 

ویکتور سالوا

«ویکتور سالوا» فیلمسازی بود که به جرم آزار جنسی کودکان دستگیر و به سه سال زندان محکوم شده بود.

«سالوا» هنگام ساخت فیلم «خانه دلقک» یکی از بازیگران این فیلم که کودک 12 ساله‌ای بود را به شدت مورد آزار جنسی قرار می‌دهد و از این صحنه‌های فیلمبرداری می‌کند.

زمانی‌که خبر ساخت فیلم «پودر» توسط «ویکتور سالوا» منتشر شد، حتی تعدادی از نیروهای پلیس که به نوعی در حل پرونده او دخیل بودند ضمن اعتراض ابراز داشتند که از اینکه می‌بینند یک چنین جانی بار دیگر می‌تواند به عنوان کارگردان کار کند تعجب می‌کنند.

 

_ساخت فیلم «آخرین وسوسه مسیح»

کمپانی «والت دیزنی» برای ساخت فیلم «وسوسه مسیح» با «مارتین اسکورسیزی»، قراردادی چهارساله می‌بند، این فیلم سرانجام ساخته می‌شود ولی اکران آن اعتراض طرفداران دین مسیحیت را به شدت بر می‌انگیزد.آنان این فیلم را توهینی به حضرت مسیح عنوان می‌کنند.

 

مارتین اسکورسیزی در پشت صحنه فیلم‌ «آخرین وسوسه مسیح»

 

_گرایش و حمایت والت دیزنی به هم‌جنس‌گرایی؛ از ارائه خدمات بهداشتی به کارمندان هم‌جنس‌باز تا برگزاری جشن سالانه هم‌جنس‌بازان در دیزنی لند

«مایکل آیزنر»، مدیرعامل کمپانی «والت دیزنی» و «مایکل اُویتز»، رئیس این کمپانی  هردو از جمله هالیوودی‌هایی هستند که بارها به طور رسمی حمایت خود از گروه‌های هم‌جنس‌باز را اعلام کرده‌اند.

ین کمپانی نه تنها فیلم‌های همجنس‌گرایانه و ضد ارزشی چون «در تعقیب امی» و «دراز کشیدن با سگ‌ها» را در کارنامه کاری خود دارد.

این کمپانی هر ساله یک روز را تحت عنوان «روز هم‌جنس‌بازها و هم‌جنس‌گراها در دنیای والت دیزنی» را در پارک موضوعی والت دیزنی کالیفرنیا جشن می‌گیرد و به سازمان و گروه‌های هم‌جنس‌گرا اجازه می‌دهد تا «میکی وس» و «دونالد داک» و همچنین «مینی موس» و «دیزی داک» را به صورت عشاقی هم‌جنس باز در‌بیاورند.

 

تجمع هم‌جنس‌بازان مقابل دیزنی‌لند در کالیفرنیا

این کمپانی همچنین تاکنون چندین سمینار تحت عنوان‌های مختلف درباره هم‌جنس‌گراها و مشکلاتشان برگزار کرده که یکی از این سمینارها چند سال پیش تحت عنوان «تمایلات جنسی در محل‌ کار» برگزار شد.

علاوه بر این موارد کمپانی «والت دیزنی» تسهیلات بهداشتی در اختیار کارمندان هم‌جنس باز خود قرار می‌دهد البته این کمپانی مدعی اخلاق، براساس قوانین خود تنها به زوج‌ هم‌جنس بازی که رسما ازدواجشان را به ثبت رسانده باشند چنین تسهیلاتی می‌دهد.

«مایکل آیزنر» در یکی از مصاحبه‌های خود با رسانه‌های اعلام کرده بود که به نظرش حدود 40 درصد از کارمندان «والت دیزنی» شامل 63 هزار نفر هم‌جنس باز هستند.

 

_پخش یک شوی تلویزیونی با شوخی‌های درباره استفاده از مشروبات الکلی و مواد مخدری چون کوکائین

کمپانی «والت دیزنی» صاحب شبکه «ای‌بی‌سی» آمریکا، سال 1996 اقدام به پخش یک شوی تلویزیونی با نام «دانا کاروی» کرد که در آن شوخی‌هایی در رابطه با اعتیاد به مشروبات الکلی و مواد مخدری چون کوکائین مطرح می‌شد.

 

دانا کاروی

در این شو همچنین «جورج واشنگتن» را در حال مصرف مواد مخدر و «بن فرانکلین» به عنوان یک هم‌جنس‌باز به تصویر کشید.

تصویر و بازگو کردن چنین مطالبی به شدت خشم خانواده‌ها و گروه‌های طرفدار کانون خانواده را برانگیخت.


  • گزارش از نرگس محمدی - فارس

Viewing all articles
Browse latest Browse all 364

Trending Articles